Venituri din chirii. Cum poți plăti impozite mai mici?

Deții una sau mai multe proprietăți și îți dorești să beneficiezi de mai mult control asupra finanțelor tale?

În următorul articol vom discuta pas cum pas despre cum poți plăti taxe mai mici și să obții mai mult control asupra afacerii tale, DAR fără stresul gestionării proprietăților pe care le deții.

Primul pas: trecerea din sistemul de impozitare forfetar în cel real.

 

De ce?

În timp ce în sistemul forfetar impozitul este calculat pe baza unui procent aplicat asupra venitului brut, fără a se lua în considerare cheltuielile deductibile, în sistemul de impozitare real, cheltuielile eligibile pot fi scăzute din venitul brut, ceea ce duce la creșterea profitului.

De asemenea, deducerea acestor cheltuieli reduce venitul impozabil, ceea ce înseamnă că vei plăti un impozit anul mai mai mic. În plus, pe lângă deducerea cheltuielilor eligibile, sistemul de impozitare real oferă și posibilitatea de a deduce TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile.

În acest mod prin scăderea cheltuielilor eligibile din venitul brut, obții venitul net la care se mai calculează CASS-ul și se aplică impozitul de 10%.

 

Dar care sunt cheltuielile considerate eligibile?

Atunci când vorbim despre cheltuieli eligibile facem referire la cheltuială necesară pentru menținerea proprietății închiriate, cum ar fi:

  • reparațiile,
  • întreținerea,
  • asigurarea și plata utilităților,
  • taxele și comisionul unei agenții imobiliare (unde este cazul),
  • cheltuielile pentru curățenie,
  • furnizare de mobilier sau echipamente necesare pentru amenajarea proprietății închiriate.

Este important de reținut că aceste cheltuieli trebuie să fie justificate prin documente care să ateste legalitatea lor, cum ar fi facturi, chitanțe sau alte documente aferente.

Chiar dacă acest sistem presupune o abordare mai riguroasă, prin aplicarea principiilor contabilității prin partidă simplă (ce necesită înregistrarea tuturor operațiunilor economice legate de proprietate), poți obține controlul asupra cheltuielilor tale.

 

……….

Totuși, să revenim puțin.

La începutul articolului ți-am spus că îți vom prezenta un mod sigur prin care să te bucuri de control, DAR fără stresul aferent gestionării proprietăților tale.

Cel mai simplu și eficient mod îl reprezintă realizarea unui parteneriat de încredere cu o echipă de experți în administrarea proprietăților.

Noi suntem bucuroși să te ajutăm

Contactează-ne.

Svelppy se ocupă de tot.